Forbrugerne stiller stadig højere krav og har større interesse for de fødevarer, som de putter i indkøbskurven, uanset om det foregår digitalt eller nede i supermarkedet. Hvor mange kemiske konserveringsmidler indeholder den ene færdigret frem for den anden? Hvordan ser kyllingefileten ud? Er den frisk i farven, eller er den grå? Hvor lang er holdbarheden?
Spørgsmålene – udtalte eller ej – kan være mange og udfordrer dig som fødevareproducent, for der er mange forventninger, du skal tage stilling til og imødekomme for at sikre, at din vare lander i indkøbskurven. Lad os hjælpe dig, så du får de bedste forudsætninger.
Kemiske konserveringsmidler bidrager til at forlænge din fødevares holdbarhed og forhindrer således et stort madspild, men de kan være sundhedsskadelige i større mængder, eller hvis den enkelte forbruger lider af intolerance, allergi eller overfølsomhed. Der findes imidlertid et alternativ til konserveringsmidlerne, nemlig gas.
Gasser stammer fra naturen og ikke fra en artificiel fremstillingsproces ligesom konserveringsmidlerne. Det er i den forbindelse kuldioxid og nitrogen, som er de foretrukne gasser til køling af fødevarer, hvilket skyldes deres lave temperaturer, som giver mulighed for hurtig nedkøling.
Den hurtige nedkøling er en klar fordel, fordi du straks hæmmer bakterievæksten kraftigt ved at fortrænge ilt og lade vandet binde til fødevaren. Du fjerner med andre ord betingelserne for bakteriel aktivitet og fordærvelse, så længe din fødevare opbevares under samme kølige temperatur. Det betyder samtidig, at din fødevare fremstår mere frisk og appetitvækkende i køledisken.
Konventionel frysning medfører ofte en forringelse af din fødevarekvalitet, hvilket skyldes den lange frysetid med dryptab og dehydrering til følge. Du kan dog nemt eliminere forringelsen, hvis du i stedet bruger gas til at fryse din fødevare.
Gasfrysning - nærmere bestemt nitrogenfrysning – er nemlig din genvej til kortere frysetid og bevaring af fødevarecellernes oprindelige form, så din fødevare fremstår så tæt på sit originale udseende, smag og kvalitet som muligt ved optøning.
Den korte frysetid bidrager med andre ord til at
Nitrogen er desuden en inaktiv gas, som hverken påvirker din fødevares smag eller sænker dens pH-værdi.
Med tøris kan du fastholde en lav temperatur hele vejen fra producent til detailhandel, når du transporterer mindre og letfordærvelige fødevarer som fx mejeriprodukter.
FOOD LINE® er vores unikke produktlinje til dig i fødevareindustrien. Her kan du læse om alt fra køling og frysning af fødevarer til MA-pakning. Læs om et udvalg af vores løsninger til dig i fødevareindustrien.
Hos Strandmøllen får du god og ærlig rådgivning. Det er essentielt for os, at vi sørger for at du som kunde får det rigtige og mest kosteffektive udbytte. Lad os sammen finde den bedste løsning til dig.