MØD NICOLAI
PRODUKTIONSLEDER


Nicolai arbejder som produktionsleder for produktionen i Ejby og har været ansat i Strandmøllen siden 2019. Han er 34 år og bor i Bogense. 

FORTÆL OM DIN BAGGRUND

Jeg er oprindeligt uddannet skibsfører og har sejlet for A.P. Møller som styrmand i en række år, inden jeg landede hos Strandmøllen A/S. Jeg kom til Strandmøllen via et vikarbureau. På min første dag blev jeg hurtigt sat i gang med at sortere og trille flasker ude i vores produktion. Jeg havde egentlig tilmeldt mig uddannelsen som mekanisk ingeniør og troede derfor bare, at Strandmøllen skulle være midlertidigt, indtil uddannelsen startede. Det skulle dog vise sig, at Strandmøllen A/S blev mere permanent. 

Min rejse i Strandmøllen har været interessant, og i løbet af kort tid blev jeg teamleder. Jeg kom rigtig godt ud af det med min tidligere chef, og da han skulle på barsel, blev jeg tilbudt jobbet som teamleder. Det var en lettere nervepirrende første dag som teamleder, da det også var min chefs første dag på barsel, så jeg blev kastet direkte ud i det. Jeg vidste dog, at folkene i produktionen var kompetente og tog ejerskab, så jeg var overbevist om, at det nok skulle lykkes. Og det må siges at lykkes, siden jeg i dag er produktionsleder. Havde du spurgt mig for 15 år siden, havde jeg ikke kunnet forestille mig, at jeg skulle have noget med industriel fremstilling at gøre, men ikke desto mindre var det det helt rigtige for mig. 


HVORDAN SER DIN ARBEJDSDAG TYPISK UD?

En typisk dag for mig, er at jeg møder ind omkring kl. 6:30, printer dagens ordrer og går jeg rundt i afdelingerne for at sige godmorgen samt tage en status med de forskellige. Senere på formiddagen afholder vi et koordineringsmøde, hvor vi får en status over, hvad vi skal producere og pakke. Derefter kan jeg lave alt fra jobsamtaler, sikkerhedsmøder, tavlemøder, koordinere med kolleger til at svare på e-mails og frigive vores MED LINE® produkter.

Det har selvfølgelig udviklet sig med årene fra at have den daglige drift at gøre og sørge for, at dagens produktion kom i mål, til de mere overordnede linjer inden for produktion. Jeg er ansvarlig for at sætte holdet og sikre, at de rette kompetencer er til stede, for at mine kolleger kan udføre arbejdet. 

I mit arbejde som leder prøver jeg at give samme tillid videre til mine medarbejdere, som jeg også selv bliver vist. Min filosofi er, at viden ikke er noget værd, hvis den kun er forankret i mit hoved. Det skal bruges. Det er derfor vigtigt for mig at sørge for at få den rette information til den rette medarbejder til rette tid, så de selv kan tage handling.


HVAD MOTIVERER DIG I DIT JOB?

Noget af det bedste ved mit job er de mennesker, jeg omgives med. Jeg har medarbejdere og kolleger, som sætter en ære i deres job og tager ejerskab - det motiverer mig rigtig meget. Vi arbejder sammen og lykkes med tingene. I Strandmøllen bliver der givet det ansvar, man selv griber ud efter, og der er tillid til, at du kan lykkes med tingene. Det er også sådan, at hvis man har sine argumenter i orden, så får man lov. Det samme praktiserer jeg med mine medarbejdere. Mit dogme om ledelse er, at ledelse handler om at præge den organisation, man er en del af - og det kan man, uanset om man er fyldeoperatør eller direktør. Alt dette er med til at gøre Strandmøllen til en rigtig god arbejdsplads. 


HVORDAN VIL DU BESKRIVE KULTUREN I STRANDMØLLEN A/S?

I Strandmøllen er der et meget fladt hierarki, hvor vi anerkender hinanden og hinandens kompetencer. På min første dag blev jeg meget overrasket over, at alle sagde godmorgen til alle. Uanset om det er direkøren eller fyldeoperatøren, bliver der altid kigget vedkommende i øjnene og sagt godmorgen. Det var meget uvant for mig, især fordi jeg er introvert, og derfor falder det ikke naturligt for mig. Og så vil jeg uden tvivl sige, at vi lever fuldstændig op til vores grundholdninger - især den med, at vi er gode kolleger. Når jeg skal ansætte, handler det ikke så meget om de rette kompetencer, men mere om mennesket bag. Jeg lægger større vægt på de bløde kompetencer end de hårde - passer man godt ind på holdet, skal vi nok lære vedkommende alt om at producere gas.

 

HVAD ER DIT BEDSTE RÅD TIL EN NY KOLLEGA?

Vær ydmyg, spørg, og tag ansvar. Og lad være med at være bange for at sige de fire ord: "Det ved jeg ikke", men vær i stedet åben for at lære nye ting. Og husk at sige godmorgen til alle - også selvom du er introvert. 

 

                                                                                                                                                                          2024